Nederlandse ambassade in Bagdad, Irak

Nieuws

1 t/m 10 van 25

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Vragen over late stembiljetten

De eenheid verantwoordelijk voor stembiljetten in het buitenland, unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag, heeft de afgelopen dagen meerdere vragen van kiezers buiten Nederland gekregen over hun stembiljet. Hieruit leiden we af dat er vragen leven over de procedure. De unit Verkiezingen licht een en ander hieronder toe.

2 Tweede Kamer verkiezingen: Stem op tijd!

Als u zich heeft geregistreerd en u heeft stembescheiden van de Gemeente Den Haag ontvangen, kunt u stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen op woensdag 15 maart 2017.

3 Minister Ploumen en Hennis bezoeken Irak

Op 9 en 10 januari hebben minister Ploumen en Hennis een tweedaags bezoek gebracht aan Irak. Samen reisden ze naar Bagdad, Fallujah, Erbil en gebieden rondom Mosul.

4 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

5 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

6 Troepenbezoek Premier Rutte aan Irak

Op dinsdag 9 augustus bracht premier Rutte een bezoek aan de Nederlandse troepen in Irak. Tijdens het bezoek dat wegens veiligheidsredenen pas na afloop bekend werd gemaakt, bezocht Rutte zowel de hoofdstad Bagdad als de stad Erbil in de noordelijke Koerdische regio.

7 Onze Man in Bagdad

Ambassadeur Jan Waltmans werd op zaterdag 30 juli geïnterviewd door Max van Wezel van Radio 1 programma ‘Met het Oog op Morgen’. Hij sprak daar over de strijd tegen ISIS, migratie en het belang van economische samenwerking en ontwikkeling in Irak. Daarnaast vertelde hij over het leven en werken in Irak. Het interview met Max van Wezel is hier te beluisteren.

8 Lilianne Ploumen, minister voor Ontwikkelingssamenwerking kondigde op 23 juni aan € 4.3 miljoen ter beschikking te stellen voor de ontheemden van Fallujah.

Het bedrag wordt onmiddelijk ter beschikking gesteld om de regering van Irak te helpen bij het leveren van humanitair bijstand voor de ontheemde burgers. Volgens de Verenigde Naties zijn meer dan 85.000 mensen gevlucht uit Fallujah sinds de Irakese premier Haider al-Abadi bekend maakte dat op 23 mei er een officieel begin gemaakt werd met het weer onder controle brengen van het ISIS bolwerk.

9 Ramadan Kareem

Namens iedereen op de ambassade wens ik alle Irakezen, en in het bijzonder de moslims, een Ramadan Kareem. Er is tijd voor overdenking, en voor vreugde voor diegenen die deze maand samen met hun geliefden kunnen vieren. Onze gedachten zijn bij de vele mensen die lijden onder de aanhoudende terreur van Da'esh, en bij degenen die een van hun geliefden missen in deze tijd van oorlog. Nederland ondersteunt de overheid en bevolking van Irak om hun lot weer in eigen handen te nemen en een welvarend en vreedzaam land te bouwen waarin er ruimte is voor iedereen. Plaatsvervangend ambassadeur Jan van Weijen

10 Call for tender – ERIN Specific Action

The Dutch Repatriation and Departure Service of the Ministry of Security and Justice, on behalf of all ERIN partner countries, has launched a tender for a public contract for counselling and referral services to citizens who return to their countries of origin.